Free Joomla Template by Discount Justhost

Obvladovanje stresa

Živimo v času mnogih in hitrih sprememb, ki s seboj prinašajo tudi stres. Od 70 do 80 odstotkov vseh naših obiskov pri zdravniku je zaradi bolezni, ki so povezane s stresom. In te so lahko tudi življenjsko usodne. Študije kažejo, da zaradi njega nastane med 50 in 60 odstotkov vseh izgubljenih delovnih dni. Spremlja nas na vsakem koraku. Nekateri se mu izogibamo bolj spretno, drugi manj. Povsem pa se mu ne more izogniti nihče. Stres je stanje, ki ga sami izzovemo in ga zatorej lahko tudi nadzorujemo in obvladujemo izključno sami. S svojim stresom lahko upravljamo in tega se je možno naučiti. Prežema vsa področja našega življenja. Je posledica sprememb, ki v naše življenje vnašajo tudi raznolikost. Spremembe so neločljivo povezane z novimi izzivi, zahtevami in nevarnostmi. Čeprav so spremembe edina stalnica današnjega časa, se lahko naučimo z njimi učinkovito ravnati. Dobro je spoznati, kako se naše telo odziva na stres, kaj ga povzroča in se zavedati, da lahko temeljito načne naše zdravje in zmogljivosti.

Cilji seminarja:

- Udeleženci seminarja prepoznajo povzročitelje stresa
- Prepoznajo lastno ogroženost
- Spoznajo odvisnost doživljanja stresa od osebnostnih dejavnikov
- Spoznajo različne tehnike poravnavanja s stresom
- Izdelajo lastno strategijo poravnavanja s stresom

Vsebina seminarja:

- Opredelitev stresa
- Povzročitelji stresne reakcije (stresorji)
- Splošni prilagojevalni sindrom
- Ali ste zaradi stresa ogroženi - aplikacija vprašalnika
- Vpliv osebnostnih značilnosti na doživljanje stresa
- Čustvene reakcije
- Vpliv vrednostnega sistema na sprožanje stresne reakcije
- Kratkoročno poravnavanje (sproščanje nakopičene energije)
- Dolgoročno poravnavanje (spreminjanje navad, razvijanje učinkovitih reakcij na stres)

Trajanje seminarja:

- 8 andragoških ur

Udeleženci prejmejo na seminarju gradiva z vajami. Izvajalec zagotovi vse pripomočke za izvedbo seminarja. V skupini je lahko, zaradi praktičnega dela, največ 16 udeležencev. Izvajalec seminarja je Boštjan.

Zadetkov: 5835

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta klikom na gumb