Free Joomla Template by Discount Justhost

OBRAČAMO LIST NA KOLEDARJU, 29. februarja 2008

Kako hitro čas beži. Kot bi mignil se bo iztekel že drugi mesec tega leta, pa čeprav je bil od običajnih februarjev daljši za en dan. Če se na hitro ozrem nazaj, ugotovim, da sem vanj strpal veliko, pravzaprav zelo veliko stvari. Prvi februarski dan sem končal enotedenski seminar v Nemčiji in od tam dobesedno padel v studio ter napolnil svoje baterije. O tem, kako to počnem sem pisal v svojem prvem prispevku. In baterije sem ta mesec pogosto polnil. Sobotno dopoldansko spanje je zgodaj prekinila budilka. Kako nenavadno za soboto, ko si običajno privoščim obilo spanja. Takoj, ko mi je postalo jasno, zakaj budilka, že ni bilo več težav z vstajanjem. Sledila je ena mojih razvad, ki postaja čedalje bolj redna. Masaža, ki me sprosti in mi da energije ter novih moči za izzive, ki so pred mano.

Mesec je bil tudi poln seminarjev. Učili smo se komunikacije, obvladovanja konfliktov, javnega nastopanja in dela s težavnimi strankami. Seminar me je po dolgem času spet pripeljal v Lipico. Slovenski turistični biser. V Slovenj Gradcu smo začeli serijo celodnevnih sobotnih seminarjev za Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov. Prva skupina je bila čudovita. Kljub temu, da smo delali od jutra do večera, dobre volje in pripravljenosti za delo ni manjkalo. Prvič se je zgodilo, da sem bil na seminarju obkrožen s samimi ženskami. Enaindvajset žensk in jaz. Ni bilo težko preživeti, verjemite.

Lepo je bilo tudi na Podjetniškem centru v Slovenj Gradcu, kjer sem izvedel kratek predstavitveni seminar »Komunikacije in obvladovanja konfliktov«. Predavalnica je bila povsem polna, prisotni pa voljni sprejemanja novih znanj. Odzivi so bili čudoviti. Veseli me, ko ugotavljam, da so ljudje željni znanj, ki prispevajo k boljši kvaliteti življenja. Njihovo zanimanje mi je bolj razumljivo, ko se spomnim,  s kakšnim veseljem se, kljub premnogim obveznostim, udeležujem transakcijske analize enkrat mesečno v Ljubljani. Aha. Zdaj sem se spomnil, da sem vam v enem od svojih prispevkov obljubil, da bom o tem kaj več napisal. Morda v marcu.

Mesec v katerem se je zgodilo še mnogo stvari, sestankov, dogovorov, v katerem se je rodilo nekaj dobrih novih idej, se je danes končal z obiskom koncerta pevskega tria EROIKA. Bila je to četrta ponovitev koncerta v Starem trgu, majhnem kraju na obrobju Slovenj Gradca. V mojem kraju. Vse čestitke organizatorjem.

Prelistal sem svoj koledar za februar, ki se bo že čez nekaj minut prelil v marec. In ko obračam liste naprej, mi je že popolnoma jasno, da se bo tudi ta hitro iztekel.

Boštjan P.

Zadetkov: 2419

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta klikom na gumb